En behagelig kontinentalseng behøver ikke koste en formue

Hvordan sover du for tiden? Undersøgelser viser at næsten halvdelen af danskerne sover dårligt. Årsagerne til dårlig søvn er flere, bl.a er synderen øget brug af skærm og mobil, så hjernen er overstimuleret inden sengetid.

Dårlig søvn kan også skyldes et stresset arbejdsliv med bekymringer, som slår igennem, når man egentlig skulle sove og slappe af.

Kvaliteten af din seng spiller også ind på din søvn og følelse af udhvilethed. Hvis du har søvnproblemer og sover i en seng med dårlig komfort, vil du have sværere ved at koble af og rejse ind i drømmeland. Det kan blive til en ond cirkel, hvor du sover dårligt og ikke fungerer optimalt i løbet af dagen. 

En seng med rigtig god komfort er en fornuftig investering i din søvnsundhed. I gennemsnittet sover vi ca. 27 år i løbet af en gennemsnitlig levetid – det er derfor et betragteligt antal timer, der tilbringes i søvnens rige. Din krop har fortjent en god, behagelig seng, der er tilpasset dine behov. 

En kontinentalseng er i den forbindelse i stigende grad blevet danskernes førstevalg, når der skal investeres i søvnkomforten. 

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en høj seng med flere lag, der sikrer topkomfort, når man skal sove. I modsætning til boxmadrassen, der er opbygget af en ramme med en madras indeni, med fire ben eller meder, er kontinentalsengen bygget op af tre lag: I bunden er en boxmadras, i midten en madras og til sidst en topmadras. Sammensætningen af madrasserne gør, at sengen er yderst behagelig at opholde sig i, og nem at komme ud af om morgenen, når vækkeuret ringer. Du kan vende madrassen og topmadrassen, så liggekomforten bliver ved med at være god. 

Hvilken kontinentalseng er den rigtige at vælge?

Det er en god ide at undersøge kvaliteten af de forskellige madraslag, og vælge den sengetype, der passer til din kropsbygning. Stil spørgsmål til forhandleren om materialernes slidstyrke og kvaliteten af madrassens opbygning. Du kan finde forskellige forbrugerguides på nettet, der hjælper dig med at finde den seng, der passer til dig. 

Generelt er prisniveauet fornuftigt mht. kontinentalsenge. Det kan være en fordel at investere lidt mere i sengen, da kontinentalsenge, der er i en lidt højere prisklasse, holder mere end 20 år. Du kan læse mere om betalingsmuligheder her: klik her 

Hos en seriøs forhandler af senge vil du selvfølgelig også have mulighed for at afprøve sengen i en periode, så du er helt sikker på at sengen er den rigtige for dig.