Sammenligningstjenester er din nye bedste ven når du shopper

Jeg synes personligt ikke, der er noget værre, end når jeg skal købe en ny mobil eller hyre en elektriker og så skulle sammenligne priserne for at finde den bedste og billigste service eller telefon. Det tager hurtigt timer at klikke ind og ud af faner, finde frem til, hvor priserne står eller endda at skulle ringe, hvis det er en service man står og mangler. Det kan faktisk være så tidskrævende, at jeg noglegange har snydt mig selv og bare taget det første og bedste. Det sker dog ikke mere, efter at en ven introducerede mig til en nettside som gjorde det muligt at sammenligne priserne. Livet har faktisk aldrig været lettere.

Min historie med sammenligningstjenester

Måden jeg fandt ud af, hvor smart sammenligningstjenester var, var igennem en ven. Jeg havde været smart og smadret min telefon og skulle have købt en ny. Det brokkede jeg mig selvfølgelig over, for så skulle der bruges flere timer på at finde en god telefon og finde ud af, hvor den var billigst. Min ven kiggede på mig, som om jeg var dum og stillede et spørgsmål, der føltes som om det ændrede mit liv. Har du aldrig gjort brug af en sammenligningstjeneste? Det måtte jeg indrømme, at det havde jeg ikke. De var heldigvis søde til at forklare mig konceptet og jeg måtte indrømme, at det var smart og tidssparende. En side, der sammenligner priserne for dig, det bliver nærmest ikke lettere.

 

Hvad kan man helt præcis sammenligne?

Jeg tør ikke sige, at du kan sammenligne alle priser, men det er nok tæt på. Noget af det, jeg dog bruger sammenligningstjenester til, er til at sammenligne flyrejser, servicer, elektronik og lån.

1. Flyrejser må jeg faktisk indrømme, er en af de kategorier, hvor jeg nok ubevidst har brugt en sammenligningstjeneste. Momondo eller lignende viser jo de forskellige priser og rejsetiden. Det er virkelig smart.

2. Servicer er nok et af de steder, hvor du kan spare mest. Der kan du sammenligne, de tilbud en håndværker har og vælge det bedste. 

3. Elektronik mm kan du også sammenligne prisen på. Det er typisk at taste produktnavnet ind på f.eks. pricerunner, for så at sammenligne priserne.

4. Lån er også noget, du kan sammenligne. Det er faktisk rimelig smart, da du så får et godt overblik over mulighederne og kan se renter mm.