Hvornår skal jeg vælge et ApS?

Der er et utal af fordele ved at være selskabsejer, du får for det første friheden i at være din egen chef. Der er få ting i livet der er lige så fantastiske som at være hjernen bag en velsmurt maskine. Uanset hvilken type virksomhed du tænker at du gerne vil oprette, så bør du gå efter at være iværksætter hvis det er det din mavefornemmelse fortæller dig. 

Overvejelser omkring din virksomhed

Hvis du går med en lille iværksætter i maven og et par ideer du måske gerne vil realisere, så kan du med fordel spørge dig selv om følgende:

  • Er min forretning bare en udvidelse af min hobby?
    Hvis du kan nikke anerkendende til overstående citat, så bør du måske gå med en enkeltmandsvirksomhed og istedet bruge din ekstra indkomst som et supplement til dit egentligt job. Mange mennesker der tjener en skilling på sin hobby har ikke nødvendigvis lyst til at skulle bøvle og bakse med årsregnskaber og stiftelsesdokumenter – og hvis du ikke har tænkt dig at skalere det på et eller andet tidspunkt, så er der gode chancer for at du er godt sat med en enkeltmands. 
  • Dette har stort vækstpotentiale, men jeg mangler drivkraft.
    Hvis dette er hvad du tænker omkring din idé, så bør du måske finde den drivkraft i en person fra dit netværk og så overveje at åbne et ApS. (Hvis i har kapitalen til det)
    Et ApS er utrolig handy da i kan være flere ejere og opdele ejerskabet i anparter der senere kan udloddes til eksempelvis en investorer. En anden god og utrolig smart ting ved ApS\’er er, at i ikke hæfter personlig og solidarisk ligesom ved et enkeltmands. Det beskytter jeres privatøkonomi imod en konkurs erklæring. 

    Hvis i eksempelvis er endt i en stor gæld kan kreditorerne ikke grave i jeres privatøkonomi efter de penge i mangler at betale – det er sikre. Hvis du eller i har holdingselskaber kan jeres overskud fra driften også flyttes herop og reinvesteres i andre projekter eller til hvis økonomien i virksomheden en dag skal have et økonomisk spark. 

Du bør vælge et ApS hvis

Du har ambitioner om at gøre virksomheden til meget mere end bare en idé eller hobby og hvis du er villig til at gøre alt det du skal, når du har et ApS. Du har årsrapporter og ejerbøger der skal skrives – til gengæld er der et utal af fordele ved at have et.