Få nemt flere sunde vaner

De fleste af os har et ønske om at leve sundere men det kan være svært at ændre sine vaner. En af årsagerne er at vi ofte går all in og ændre det hele på en gang. Det går sjældent godt. Hvis man ønsker at leve sundere er det bedre at lave små ændringer lidt efter lidt. Det vil være nemmere at holde og vil ikke virke så drastisk. Desuden er sundhed mange ting. Du kan motionere meget, spise økologisk og vegetarisk eller fedt fattigt og stadig være usund. Det er ofte et spørgsmål om balance. For meget af noget er sjældent sundt. Herunder kommer der nogle forslag til, hvordan du nemt kan leve sundere uden at det kræver det helt store. 

Køb kvalitet frem for kvantitet

Mange i Danmark lever efter devisen er det billigt er det kvalitet og vi er fan af XXL poser og tilbud. Det betyder at vi ofte overspiser. Samtidig smager meget af det vi køber, især hvis det er billige varer sjældent af noget og vi spiser derfor mere, fordi vores smagssans ikke er blevet mættet. 

Køb det du plejer, men køb i en bedre kvalitet og køb mindre af det. Elsker du chokolade, så køb 100 grams kvalitetschokolade og nyd det, frem for en kæmpe pakke billig chokolade, der er fyldt af E-numre og svinefedt.

Brug tiden på din madlavning

Selvom mange har travlt og bare skal have noget mad på bordet tager det faktisk ikke lang tid at lave et sundt måltid mad. Meget af det drejer sig om planlægning. Hvis du ved at du kommer sent hjem i morgen, så lav en ret som kan holde i 2 dage. Hader du at lave salater, så køb salat som er færdig snittet og pift den op. Tænk i farver. Meget sund mad er farverigt og det præsentere sig bedre på tallerkenen.

Har du børn og er de ikke så glade for grønt, så skær nogle gulerødder eller nogle cherrytomater ud og sæt dem frem før middagen. De skal nok blive spist. Lav grønsagssupper og tilføj lidt fløde og bacon. Fløde og bacon er selvfølgelig ikke sundt i store mængder, men får suppen til at glide ned.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk