Alt der er værd at vide om et CV

For de fleste jobsøgende er et godt CV det, er det der står mellem dem og drømmejobet et godt CV. Hvis dit fremstår svagt, vil du ende med at sidde i uger, måske endda måneder, før du overhovedet får et enkelt svar fra potentielle arbejdesgivere. Så du tænker sikkert, hvordan du kan skrive et CV, der fører til, at HR-chefer inviterer dig til et hvert jobinterviews. I denne vejledning vil vi lære dig alt hvad du behøver at vide om, hvordan man laver et CV og hvad der er værd at vide om et CV.

Sådan designer du et CV

Før du overhovedet begynder at arbejde på dit CV, skal du beslutte, hvordan du skal bygge det er det vigtigt at lave en god skabelon, så du kan skille dig ud. Selv om det er et populært og nemt nemt at opstille en kedelig og overskueligt tabel i Word med dine erfaringer, er det langt fra det alternativ bedste. Brug i stedet tid på at lege med formateringen, således at du kan skille dig ud, ud fra andre ansøgere til jobbet.

Hvilket CV skal du lave?

Der er tre typer af CV-formater: omvendt kronologisk rækkefølge, funktionel eller færdighedsbaseret og en kombination af disse to muligheder. Valget afhænger af den type af job, som du ansøger om, og dit niveau af erfaring indenfor området. De 3 CV-formater består af følgende:

  1. Omvendt kronologisk CV-format: Dette er klart det mest populære CV-format og er ideelt for folk med masser af erhvervserfaring, der er relevant for den stilling, de er interesseret i.
  2. Funktions- / færdighedsbaseret CV-format: Hvis du mangler relevant erhvervserfaring, fordi du muligvis stadig er studerende eller nyuddannet, eller hvis du ønsker at foretage en karriereændring, er det færdighedsbaserede format et bedre valg.
  3. Kombineret CV-format: Kombinationsgenoptagelsen er et godt valg for jobsøgende med et meget forskelligt sæt færdigheder. Det er nyttigt, hvis du ansøger om et job, der kræver ekspertise inden for måske 3-4 forskellige områder, og du vil vise alt det i dit CV. Sig for eksempel, at du ansøger om en ledende rolle i virksomheden, og kravene er ekspertise inden for ledelse, salg og softwareudvikling.

Så hvilken en skal du så vælge?  I 95% af tilfældende skal du holde fast i det omvendte kronologiske CV-format. Dette er den mest almindelige, og de fleste HR-ledere og direktører, som ansætter, er vant til modtag dette når de søger efter nye medarbejdere til deres virksomhed.